K3 IN DE MEDIA

K3 doet meer dan zingen alleen. Ze zijn volop te zien in de Media. Op de televisie, in films, spelletjes en ook schitteren de dames in sprookjesachtige musicals.

Van 2003 tot 2015 had K3 een eigen tv serie met de naam de wereld van K3. In Nederland werd deze serie uitgezonden op NPO 3, in het kindergedeelte Z@ppelin. In België was de serie te zien op de zender VTM. In de show ontving K3 allerlei bekende en onbekende gasten. Ook traden de meiden zelf op, en leerden ze hun bekende dansjes stap voor stap aan de kinderen.

In 2010 werden er ook nieuwe afleveringen gemaakt met Josje. In België kwam in 2010 ook de nieuwe serie Hallo K3 op de buis. Deze serie gaat over K3 die samen onder 1 dak woont. Ze beleven daar allemaal grappige dingen met elkaar als ze proberen een normaal leven te lijden binnen de muren van het appartement. In 2011 was deze succesvolle serie ook in Nederland te bewonderen.

Naast tv programma’s maken de meiden ook van alles mee in hun films. In 2004 kwam hun allereerste film uit: K3 en het magische medaillon. In deze spannende avonturenfilm wordt de rol van geest vertolkt door Paul de Leeuw. Deze film werd in 2006 opgevolgd door K3 en het ijsprinsesje. Ook in de tweede film van K3 werden er rollen verdeeld aan bekende collega’s. Carry Tefsen speelde een heks, Peter Faber een koning en Urbanus een tovenaar. Een jaar later, in 2007 kwam de derde film uit op het witte doek: K3 en de kattenprins. Ditmaal werd er samen gewerkt met Irene Moors als kokkin en Terence Schreurs speelde een fee.

Naast deze 3 grote bioscoop films, maakte K3 ook nog een aantal dvd’s. In 2010 kwam k3 en het wens spel in de schappen te liggen. Op deze dvd worden een aantal liedjes van het album MaMaSé gezongen. De dvd werd zo goed ontvangen dat de dames er niet over hoefde na te denken om bij hun volgende album Eyo!, weer zo’n muziekspecial te maken. Deze dvd kwam in 2011 uit en kreeg de naam K3 en het droombed.

K3 heeft ook in een aantal musicals geschitterd. In de musical Doornroosje speelde de dames de 3 goede feeën. Ook in de musical de 3 biggetjes (die overigens 2 keer is uitgekomen) speelde de meiden een rol. Ze speelde Knirrie, Knarrie en Knorrie oftewel de 3 biggetjes! Naast hun gezamenlijke optredens hebben Kathleen en Kristel ook nog solo in musicals gespeeld. Kathleen heeft in Sneeuwwitje mee gespeeld. Kristel speelde in De kleine zeemeermin. Toen Kristel met zwangerschapsverlof ging, nam Kathleen haar rol over. Kristel is ook nog te zien geweest in de musical Pinokkio, daar speelde ze Pinokkio’s geweten. De eerste keer dat Josje meedeed was in de musical Alice in Wonderland.

Ook zijn er op het internet leuke K3 spelletjes te vinden, bijvoorbeeld op onze website. Je kunt deze spellen helemaal gratis spelen en meteen vanaf de computer, dus je hoeft niks te downloaden.