ALLES OVER K3

De Belgische meidengroep K3 werd opgericht door Niels William en is begonnen rond 1998. De K in de naam, staat voor de eerste letter van de voornamen van de meiden. Karen Damen, Kristel Verbeke & Kathleen Aerts. Het allereerste nummer dat ze uitbrachten was Wat ik wil maar deze werd helaas niet met open armen ontvangen.

In 1999 deed de Belgische meidengroep mee aan het Nationale Songfestival van België, met het nu zo bekende Heyah Mama. Ook bij het Songfestival waren de meningen niet echt positief. Ondanks de negatieve reacties bleven de meiden toch doorgaan, en hebben het nummer Heyah Mama uitgebracht op single. Dit werd hun eerste grote succes in de hitlijsten. Ze kwamen op nummer 2 terecht in de Ultratop, en bleven maar liefst 25 weken in de hitlijsten rondhangen!

Eindelijk waren de meiden van K3 doorgebroken. Alleen niet voor de doelgroep die ze in eerste instantie wilde bereiken. Ze dachten hoge ogen te kunnen gooien bij de volwassenen, maar de vrolijke melodieën deden het juist super goed bij de kinderen. Voor ze het doorhadden zongen duizenden kinderstemmen hun vrolijke wijsje mee. Vanaf dat moment ging alles erg snel. In een jaar tijd wist heel Vlaanderen van hun bestaan en nog geen jaar later veroverde de meiden ook de kinderhartjes van Nederland.

K3 werd een grote hype, kleuterpop werd hun muziek genoemd. Ze brachten in een snel tempo veel nummers uit, die allemaal even goed werden ontvangen. Nummers als: Oya lélé, De 3 biggetjes, Tele-Romeo, Verliefd, Alle Kleuren & Blub, ik ben een vis zijn allemaal grote (kinder)hits geworden.

K3 heeft maar liefst 9 succesvolle albums uitgebracht. Maar K3 doet meer dan zingen alleen, ze zijn echte kleuter idolen! In 2006 openden ze in het attractiepark Plopsaland hun eigen Museum, met daarin alles te vinden, wat de echte fan wilt weten. Wat ze nog meer doen kun je lezen op de speciale mediapagina van K3spelletjes.nl.

In maart 2009 werd bekend dat Kathleen K3 na 10 jaar zou gaan verlaten. Gelukkig betekende dit niet het einde van K3. 2 dagen na de bekendmaking maakte Studio100 bekend dat er via een tv-programma zou worden gezocht naar een nieuw lid. Het tv-programma K2 zoekt K3 werd vanaf 23 augustus uitgezonden in België (VTM) en in Nederland (SBS). Iedereen die iets met K3 dacht te hebben, kon auditie doen. Dat leverde leuke, grappige maar ook emotionele beelden op. Uiteindelijk werd 3 oktober 2009 in de spectaculaire finale bekend dat de Nederlandse Josje Huisman het nieuwe K3 lid zou worden. Er werd meteen bekend gemaakt dat er nieuwe singles, een nieuw album en een nieuwe film zou uitkomen.

De single MaMaSé was in dezelfde maand al platina geworden! In november 2009 kwam het nieuwe album uit. Op het album stonden 12 nieuwe nummers, en ook grote bekende hits die opnieuw waren ingezongen door Josje. In Mei 2011 hadden de meiden een gastoptreden bij de Toppers in Concert. Daar lieten ook de ouders zien, dat ze de nummers van K3 mee kunnen zingen als de beste!

Tegenwoordig bestaat de meidenband uit een totaal andere bezetting. Karen, Kristel en Josje zijn in 2015 gestopt waar weer het programma “K3 zoekt K3” uit voort kwam, en hierdoor hebben ze een paar geweldige vervangers gevonden: Hanna, Marthe en Klaasje!

Dit was een leuk stukje over onze favoriete meiden en nu is het tijd om spelletjes te spelen! We wensen je verder veel plezier met de K3 spelletjes! Het overzicht hiervan kun je vinden op de hoofdpagina.